جراحی زیبایی، توهم خود زشت پنداری
جراحی زیبایی، توهم خود زشت پنداری
توهم خود زشت پنداری پدیده ای است که در جهان امروزی رو به افزون است پسران و دختران زیادی با این توهم که شکل و سیمای آنها زشت و نازیباست به جراحی مصنوعی برای تغییر قالب سیمای خود رو می آورند..
این توهم و خیالات شخص را از مقصد و اهداف اصلی آفرینش به دور می سازد با فرموده های خدای عزوجل که انسان را در زیباترین شکل و بهترین سیما آفریده است تضاد کلی دارد:
الله تبارک تعالی می فرماید:
{لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِی أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ (4) [التین: 4] «یقیناً ما انسان را در زیباترین ترتیب آفریدیم»
و در جایی دیگر می فرماید:{وَصَوَّرَکُمْ فَأَحْسَنَ صُوَرَکُمْ} [التغابن: 3].«و شما را صورتسازی کرد و صورت های شما را زیبا ساخت».
و در جایی دیگر مقصد گرامی و اهداف عالی را به انسان وعده داده است و می فرماید: {* وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُم مِّنَ الطَّیِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى کَثِیرٍ مِّمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِیلًا (70)} [الإسراء: 70]. «ما آدمیزادگان را گرامی داشته ایم. و آنان را در خشکی و دریا حمل نموده ایم، و بر بسیاری از آفریدگان خود کاملاً برتریشان داده ایم».
آری ...آن زیبائی اصالت دارد که با آفرینش خداوند سبحان مطابقت و هم آهنگی داشته باشد، خدایی که همه چیز را دوام و استحکام بخشیده و هر چیز را که خلق کرده، با بهترین و زیباترین صورت آن را آفریده است، هیپچ کس در نقاشی و شکل دهی ماهرتر و خلاق تر از او نیست و هیچ کس در آرایش گری دقیق تر از او نیست و هیچ موجودی نمی تواند مانند او هم آهنگی به وجود بیاورد! آری، خداوند است که هرچیز را نخست لباس آفرینش پوشانیده و بعد آن را هدایت کرده است.
جراحی زیبایی بدون عیب اعتراض به خلقت خداوند است
در روایتی که در صحیحن (بخاری و مسلم) آمده است رسول الله- صلى الله علیه وسلم - خالکوب کردن،گرفتن موی ابرو، و فاصله انداختن میان دندان ها برای زیبایی را مورد لعنت قرار داده است.
علت لعن پیامبر تغییر خلقت خدا و موجبات آزار و درد و رنج برای انجام دهنده این افعال است به هر صورت کسی که به این اعمال مبادرت می کند، می رساند که بقدر و خلقت الهی راضی نیست.
این اقدامات امروز به نام جراحی های زیبایی تغییرات خاصی یافته است و قرآن کریم نیز اینگونه اعمال را جزو القائات شیطانی به منظور گمراه کردن آدمی می خواند.
{وَلَأمُرَنَّهُمْ فَلَیُغَیِّرُنَّ خَلْقَ اللَّهِ} [النساء: 119].
شیطان می گوید:
«پس آنان (آدمیان) را وادار خواهیم کرد که خلقت الهی را تغییردهند».
البته اگر اینگونه اعمال جراحی به جهت برطرف کردن عیب عارضی باشد یا برگرداندن چهره ی شخص به حالت طبیعی باشد، تغییر در خلقت به شمار نمی آید و جزو معلونین قرار نخواهد گرفت.
به عنوان مثال: جراحی زیبایی برای رفع سوختگی در صورت، راست نمودن بینی کج شده، یا از بین بردن خال های صورت از دیدگاه فقها جایز می باشد.
پس هر نوع جراحی که بدون وجود عیب صورت می گیرد و تنها برای افزودن زیبایی باشد بمثابه اعتراض به خلقت خداوند و نوع آفرینش اوقلمداد می شود.
زیبایی حقیقی چیست؟
زیبائی حقیقی تقوا، حیا و عفت است که می درخشد و چنان به چهره نورانیت و صفا می بخشد که در دل ها نفوذ می کند و دیدگان را حیران می سازد، چه بسا زیبا رویانی که پستی و آلودگی و بی عفتی، زیبائی آن ها را از بین می برد و شادابی و طراوت را از آن ها می گیرد، چه بسا چشم های قشنگی که زنگار جهل و نادانی آن ها را فرا می گیرد و یا دچار مرض افتخار و غرور و بی شرمی می شوند. و همین ها درخشش آن چشم ها را می رباید و روشنائی و نور آن ها را خاموش می کند و چشمان زیبا را زشت و نفرت انگیز می سازد.
و چه بسا قیافه های زشتی که غرق در نور تقوا و علم و ادب هستند و همواره چهره تابناک و نورانی دارند.