دل باخته محبوب

دل باخته محبوب

نیست از روم عرب پیوند ما نیست پای بند نسب پیوند ما


دل به محبوب هجازی بسته ایم زین سبب به یکدیگر دل بسه ایم

روزی شـیـطان عرض کـرد که، الهی! بندگان تـو، تـو را دوسـت
می دارند و نافـرمانی تو می کنند و مــرا دشمن دارند و اطاعتم
می نمایند.
خطاب رسید که ای ابلیس! به واسطه همان دوستی که با من دارند
و دشمنی که با تو دارند، از نافرمانی های آنها درخواهم گذشت.


عبدالرشید زمانی متولد 1373/03/01 دانشجویه رشته مهندس پزشکی


ای مسلمان بیدار آگاه باش

که دشمن تیشه بر داشته و بر ریشه میزند


کلمات کلیدی

تصاویر دیدنی

تصاویر

توکل‌ و اعتماد به‌ خدا در امور زندگی

برای جلوگیری از آب به آب شدن چه کنیم

علل ریزش مو

ریزش مو

درمان ریزش مو

استرس و راه های درمان آن

رازهای سرکه سیب

همه بلاهایی که سرخ‌کردنی‌ ها بر سرتان می آورند

نکات علمی جالب

مطالب علمی جالب

نکته های جالب 1

وضو و معالجه بیماری ها

نکات علمی درباره زعفران

خواب بیش از ۸ ساعت احتمال سکته مغزی افزایش می دهد

ویژگی های یک عشق واقعی چیست؟

ساخت دقیق‌ترین ساعت جهان با دقت ۱۶ میلیارد ساله!

مورچه‌ ها در لانه خود توالت عمومی دارند!

عرضه گوشی مخصوص مسلمانان در بازار روسیه

سه آیه که جهان را تغییر داد: بی‌مانندی کوچک‌ترین سورۀ قرآن

جملات خطرناک و ممنوعه در زندگی خانوادگی

هنر شادی کردن و شاد بود

هفت راه ساده برای ایجاد خاطراتی ماندگار در کنار همسرتان

دعوای زن و شوهری را چگونه کنترل و مدیریت کنیم؟

جایگاه و اهمیت اندر و نصیحت و آداب آن

واقعیت امت اسلامی و نیاز به فقه اولویت ها جهت رفع مشکلات

اهداف و اسرار ازدواج … چرا ازدواج بکنیم ؟

نوجوانان باید بدانند که …

در مورد رابطه جنسی

مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات
  • ۲۶ بهمن ۹۲، ۲۰:۱۶ - امیر سرافراز
    خوب بود
نویسندگان

زندگی نامه اشرف غنی احمدزی

يكشنبه, ۴ آبان ۱۳۹۳، ۰۹:۱۴ ب.ظ

زندگی نامه اشرف غنی احمدزی

داکتراشرف غنی احمد زی

 

بسم الله الرحمن الرحیم
معرفت :

نام : اشرف غنی
ولد: شاه جان احمدزی
سال تولد : ۲۹ ماه ثور ، سال 1328 ه ش ، کابل
تحصیلات :

ابتدایه : لیسه عالی استقلال.
متوسطه : لیسه عالی حبیبیه.
پروگرام یک ساله در ایالات متحده امریکا (AFS ) در دوران مکتب.
بکلوریا : لیسه عالی حبیبیه .
لیسانس : مدت شش ماه درپوهنتون کابل و بعدا دوره مکمل لیسانس در پوهنتون امریکایی بیروت در رشته علوم سیاسی .
ماستری اول : در رشته علوم سیاسی از پوهنتون امریکایی بیروت .
ماستری دوم : در رشته راوبط بین المللی و انسان شناسی از پوهنتون کولمبیا امریکا .
ماستری سوم : در رشته روابط بین المللی از پوهنتون کولمبیا امریکا .
دوکتورا : در رشته انسان شناسی (انترپولوجی ) ازپوهنتون کولمبیا امریکا .

و همچنان تکمیل نمودن پروگرام ویژه رهبری (لیدرشپ )از طرف پوهنتونهای هارد وارد و ستنفورد ایالات متحده امریکا برای بانک جهانی .

دوکتورای افتخاری بار اول : از طرف پوهنتون سکرانتن ایالات متحده امریکا درسال 2007 م .
دوکتورای افتخاری دوم : از طرف پوهنتون گیلف کانادا در سال 2008 م .

تعلیمات اسلامی : قابل تذکر است که دوکتور اشرف غنی از طفولیت تا امروز در کسب تعلیمات اسلامی سعی و کوشش ورزیده است که از ان جمله حصول معلومات در باره سیرت نبوی در مدارس کراچی ولاهور از سال 1985الی 1986 قابل یادوریست وبه گفتی وی این تعلیمات برایش ارزش ویژه داشت .

همچنان از طرف پوهنتون تفت امریکای برای اقای اشرف غنی یک جایزه ممتازجهانی تحت عنوان وطندار جهانی اهدا گردیده .نا گفته نماند که این جایزه خاص جهانی برای اشخاص محدود در جهان داده شده است که این بار یک پروفیسور افغان توانست که این جایزه را از ان خود نماید .
وظایف :

به صفت استاد در رتبه پوهیالی و پوهنیار در پوهنځی ادبیات دیپارتمنت علوم بشری ان زمان پوهنتون کابل ایفای وظیفه نموده است .

به صفت پروفیسور مهمان در پوهنتون آروس دنمارک در سال 1977 م برای مدت کم .

تدریس در پوهنتون معروف بکلی ایالات متحده امریکا برای یک سال .

تدریس در پوهنتون مشهور جانز هوپکنز امریکا به مدت 8 سال .

اشرف غنی در بخش ساختن پالیسی و ستراتیژی بانک جهانی در یک سمت مهم برای مدت 10 سال ایفای وظیفه نموده است که در پنج سال اول برای کشورهای اسیای جنوبی وشرقی کارمیکرد و در پنج سال اخر درساختار مسایل گوناگون اقتصادی جهان دخیل بوده که از ان جمله ریفورم اقتصادی روسیه را نام برده میتوانیم .

اقای اشرف غنی در زمان جوانی خود به مناطق دور دست افغانستان توسط اسپ ، پیاده ودیگر سواریهای مروج ان وقت سفر نموده ، پژوهشهای موثری را در ان زما انجام داده است
اشرف غنی از پژوهشگران هم عصر خود یکی از انست که مقالات زیادی را در زبان انگلیسی در باره افغانستان به نوشته دراورده است که دررسانه های معتبر ان وقت به نشر رسیده است.

نامبرده اولین تحقیقات علمی خود را در باره موضوعات تنفیذ دین مبین اسلام در افغانستان ، حقوق زنان و عدالت اجتماعی اغاز نموده و نوشته های را به سر رسانده است .

وهمچنان در قدم دوم تحت عنوان ساختار اسلام و دولت در اجتماع قبایلی یک تحقیق مفصل انجام داده است و بعدا موضوعات تحت عنوان هموارساختن مسایل جنجال برانگیز در محاکم شریعت اسلامی رابه دست گرفته و برای تحلیل این موضوع دهه اول سلطنت عبدالرحمن خان را تعین نمود وبه اسناد محکمه ولایت کنر تحقیق خود را غاز کرد.

و بعدا از ان در باره ادبیات معاصر افغانستان تحقیقات خود را اغاز کرد و درباره دوره معاصر ادبیات لسان دری معلومات را جمع اوری نموده که دران از علامه محمود طرزی گرفته تا کودتاه ثور قسمت های عمده را تحت برسی قرار داده است و برعلاوه نامبره در باره اقتصاد ،تاریخ و ساختارهای دولتی افغانستان مقالات زیادی را نوشته و نشر نموده است.

در زمره تحقیقات دوکتور اشرف غنی یکی از کارهای بزرگ و مهم این است که درباره تاریخ چهارصد ساله افغانستان تحقیق نموده است و اکثر موارد قرن پانزدهم میلادی گرفته تا قرن نوزدهم میلادی را تحت پوشش تحقیق قرار گرفته است که این تحقیق مدت ده سال را دربر گرفته است .

درین اواخر یک کتاب دوکتور اشرف غنی تحت عنوان (دول ناکام وستراتیژی موفقیت انها ) از طرف پوهنتون اکسفورد انگلستان در اروپا و امریکا به نشر رسیده است که رسانهای جهانی بالای شان تبصرهای گرمی داشتن.

دوکتور اشرف غنی بعد از یازده سپتمبر سال 2001 که بیم یک فاجعه بزرگ دیگر در افغانستان میرفت ، از بانک جهانی رخصتیهای بدون معاش گرفت و در یک تعداد مطبوعات ازاد جهانی مقالات خود رابه نشر رساند و مصاحبه ها را انجام داد .دراین زمان جهانیان تشویشها و نگرانیهای زیادی در باره افغانستان داشت.

سرمنشی ملل متحد ان وقت اقای کوفی عنان از دوکتور غنی خواست تا در باره پیدا کردن حل بحران افغانستان همراه با مسول بلند پایه ملل متحد و نماینده با صلاحیت این سازمان برای افغانستان اقای لخضدر ابراهیمی به صفت مشاور همکاری نماید .

داکتر غنی پیشنهاد اقای عنان را پذیرفت ودر نتیجه سعی و تلاشهای پی یکی دیگر توانست تا در ترتیب نمودن موافقه بن سهیم شود و جهانیان را به این وادار سازد که افغانها می تواند مشلکلات و مسایل خود را در چوکات لوی جرگه عنعنوی حل وفصل نماید و قدرت را از یک گروه منطقوی (سمتی) که نه میتواند از تمام کشور نماینده گی کند از طریق همین جرگه به ملت منتقل سازد و در نتیجه همین فهماندن مراحل تعین شد و بعدا اداره موقت به میان امد .

اقای اشرف غنی یک ماه بعد از ختم دوره موقت به ده ولایت افغانستان عزیز سفرهای کاری انجام داد.

و حالات جاری را تحت بررسی قرار داد که بعدا به پیشنهاد اداری موقت از سمت های خود در بانک جهانی و ملل متحد استعفی داد وبدون از هر نوع امتیاز مالی مشاور خاص ریَس جمهور تعیین گردید . که این مسولیت را برای یک مدت به بسیار موفقیت انجام داد وبعدا ریْس اداره انسجام کمک ها در افغانستان گردید . اقای غنی کارهای مهم را درین اداره انجام داد که از ان جمله اولتر ازهمه نهادینه ساختن بازسازی ملی سرتاسری وساختن اصول و مقررات ان بود وبعدا برای کنفرانس جذب کمک های جهانی برای افغانستان که در ماه حمل همان سال درکابل تدویر گردید اماده گی گرفت ، درین کنفرانس داکتر غنی اولیت های مردم وحکومت افغانستان را به جهانایان تشریح نمود ویک طرح سالم زمانی رابه انان تقدیم کرد.

بعد از کنفرانس داکتر اشرف غنی از طرف همین اداره به صفت وزیر مالیه به لوی جرگه معرفی گردید که این پیشنهاد انها از طرف اراکین جرگه قبول و نامبرده در اداره انتقالی به صفت وزیر مالیه مقرر گردید.

قابل یادوریست که دران زمان سیاست پولی ومالی افغانستان در اثری جنگهای گذشته به حالتی خراب شده بود که در کشورهای دیگری مانند نداشت ، مگر دوکتور غنی توانست که فیصله شورای امنیت را در مدت شش هفته تطبیق و عواید گمرکات را مرکزی نماید و در قسمت سیاست پولی و مالی اصلاحات بنیادی را به میان اورد . در پهلوی این به ولایات عمده کشور سفرنموده و در قمست ترتیب نمودن برنامه های همبستگی ملی ، مخابرات ، پروگرامهای صحی ودر هماهنگ ساختن ارتباطات باسایر وزارتخانه ها رول عمده را بازی نمود.

برای منظم ساختن نظام مالیاتی داخل افغانستان پلانهای گسترده ی راترتیب کرد و همچنان بیرون از کشور برای اگاه ساختن جهانیان نیز گامهای موثری را برداشت که یکی از انها ساختن بیانیه ویک پروگرام همه جانبه برای دولت افغانستان در کنفرانس توکیو بود که جهانیان رابه کمک کردن قانع ساخت .

بعدا نوبت کنفرانس برلین امد ، درین هنگام دنیا می خواست که به افغانستان تنها یک میلیارد دالر کمک نماید اما در نتیجه سعی وتلاش خسته نا پذیر وزیر مالیه وقت در همان کنفرانس دنیا حاضر شد که به حکومت افغانستان وعده 8.2 میلیارد دالر را بدهد و در همین زمان دنیا قبول کرد در افغانستان به 26.5 میلیارد دالر سرمایه گزاری ضرورت است در طول تاریخ افغانستان این یک کنفرانس بی نظیر بود که یک کشور غریب وجنگدیده توانست که پروگارمهای بازسازی خود را به جهانیان پیش و انرا قانع سازد.

در نتیجه این موفیقت های بزرگ دوکتور غنی در سال 2003 میلادی موفقترین وزیرمالیه به سطح اسیا معرفی گردید که جایز وزیر سال را نیز از ان خود نمود .

وقتیکه در سال 2004 میلادی دوره انتقالی به پایان رسید دوکتور اشرف غنی نخواست که در کابینه دیگر اشتراک نماید و به هدف اصلاحات در نظام تحصیلات عالی کشور و بازسازی پوهنتون کابل رو اورد و به مدت یک سال با محصلین و استادان پوهنتون کابل دیدار و گفتگوهای کاری داشت که دراین چوکات در بازسازی بنیادی پوهنتون کابل یک نتیجه خوب بدست امد و یک اندازه کمک های ضروری و اولیه نیز بدست امد .

داکتر اشرف غنی در سال 2006 میلادی از طرف رسانه های بین المللی به کاندیداتوری سمت سرمنشی ملل متحد مطرح گردید وبعدا این پیشنهاد رسما از طرف حکومت افغانستان به ملل متحد فرستاده شد .

و در سال 2007 میلادی رسانه های جهانی انرا به صفت ریُس بانک جهانی پیشنهاد کرد.

داکتر غنی در سالهای ۲۰۰۶ -۲۰۰۸ با یک موسسه دیگر تحقیقاتی و مشورتی که تحت نام اداری ساختن دول معاصر به میان امد نیز ایفای وظیفه نمود این موسسه تجارب وستراتیژیهای دولتهای موفق را که با بعضی از شرایط دول ناکام سر میخورد د دول ناکام به ان نیاز دارد تحت بررسی قرار میگرد.

حکومت افغانستان نیز در برخی مسایل ملی از دوکتور اشرف غنی مشورها خواسته و نامبرده نیز در وقت ضرورت های عاجل مانند سکتور امنیتی وغیره از مشورهای مفید خود دریغ نه ورزیده است .

حکومت افغانستان در سال 2010 از دوکتور غنی خواست تا ترتیب و تنظیم کنفرانس کابل را به عهده بگیرد این کانفرنس هم از لحاظ تاریخی و هم از لحاظ اقتصادی حایز اهمیت بود ، درین کنفرانس ،کابل برای یک روز میزبان 45 وزرای خارجه ممالک مطرح بود که این کنفرانس برای افغانها ارزش ملی داشت و داکتر غنی نیز مسؤلیت خود را به وجه احسن انجام داد . همچنان درماه نومبر سال 2010 ازایشان خواسته شد که رهبری برنامه انتقال مسولیت امنیتی از قوای بین المللی به قوای افغان را به عهده بگیرد که این کار را نیز به خوبی انجام داد قسمیکه این بخش امنیت کشور بود و امنیت ضروت عاجل و مبرم کشور است نامبرده نیز این مسؤلیت را منحیث یک مساله ملی پذیرفت.

این نقطه باید روشن گردد که دوکتور غنی در بدل این مشوره ها نه از حکومت کدام معاش به دست آورده و نه هم کدام امتیاز دیگر.

دوکتور اشرف غنی منحیث مسؤل این پروسه بشتر از 140 بار به 34 ولایات کشور سفر نموده و از لحاظ مسایل امنیتی و اجتماعی ولایات درسهای فراوان را اموخته است که به برکت همین دروس نبض امنیتی کشور برایش معلوم گردیده و حالا توان مندی این را دارد که مسایل امنیتی و سیاسی کشور را به وجه احسن تحلیل و تجزیه نماید و انرا در مباحث ملی با افغانها شریک سازد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۸/۰۴
عبدالرشید زمانی

زندگی نامه اشرف غنی احمدزی