گیاه خیار در قرآن
چهارشنبه, ۱۳ آذر ۱۳۹۲، ۰۵:۳۹ ب.ظ
گیاهان در قرآن خیار
و آن زمان را که گفتید: ای موسی، ما
بر یک نوع طعام نتوانیم ساخت، از پروردگارت بخواه تا برای ما از آنچه از زمین می
روید چون سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز برویاند. (بقره / 61)
اشاره
ی قرآنی:
" و اذ قلتم یا موسی لن نصبر علی
طعام واحد فادع لنا ربک یخرج لنا ممّا تنبت الارض من بقلها و قثآئها و فومها و
عدسها و بصلها قال اتستبدلون الّذی هو ادنی بالّذی هو خیر اهبطوا مصراً فانّ لکم
ما سالتم و ضربت علیهم الذلّة و المسکنة و باءو بغضب من الله ذلک بانّهم کانوا
یکفرون بایات الله و یقتلون النبیین بغیرالحق ذلک بما عصوا و کانوا یعتدون."
(بقره/ )
و آن زمان را که گفتید: ای موسی، ما
بر یک نوع طعام نتوانیم ساخت از پروردگارت بخواه تا برای ما از آنچه از زمین می
روید چون سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز برویاند. موسی گفت: آیا می خواهید آنچه
را که برتر است به آنچه فروتر است بدل کنید؛ به شهری باز گردید که در آن جا هر چه
خواهید به شما دهند. مقرر شد بر آنها خواری و بیچارگی و خشم
خدا را بر خود هموار ساختند و این بدان سبب بود که به آیات خدا کافر شدند و
پیامبران را به ناحق کشتند و نافرمانی کردند و تجاوز ورزیدند.
چندین نوع کدو از زمان های قدیم در
عربستان و مصر می روییده است. کدوی قلیانی، طالبی، هنداونه، کدو تنبل و خیار از
این نوع می باشند. در قرآن در آیه فوق از خیار به نام «قثّا» همراه با عدس، پیاز و سیر نام برده است. اینها سبزی هایی بودند که
بنی اسرائیل قبل از خروج از مصر و سرگردانی در صحرای سینا، همراه با پیامبرشان
موسی، عادت داشتند که آن را بخورند.
خواص
خیار
انواع خیار به صورت خام و پخته مصرف
می شود. خیار شامل 90 درصد آب، حدود 3 درصد مواد قندی، کمتر از یک درصد پروتئین و
مقداری بسیار ناچیز چربی می باشد. خیار سرد و مدّر
است. و ماده ای بسیار پر ارزش برای ساختن سالاد است.
بنابر احادیثی که در صحیح بخاری و
صحیح مسلم آمده از عبدالله بن جعفر نقل شده که گفت من خود دیدم که حضرت محمد صلی
الله علیه و آله خرمای تازه و خیار را با هم می خورد.
۹۲/۰۹/۱۳